VASTUULLISUUS

 

Me Vintrolla pyrimme kehittämään toimintatapojamme, tuotantoketjuamme, tuotteitamme ja valintojamme ympäristöä kunnioittaen kestävän kehityksen arvojen mukaisesti.

Tutkimme ja selvitämme mahdollisuuksia ja teemme uudistuksia askel kerrallaan. Rakastamme kenkiä ja rakastamme maapalloa, jonka päällä kenkämme kulkevat.

Ympäristön kannalta täysin ihanteellista kenkää ei vielä tätä kirjoittaessa olla tehty. Ympäristöystävällisyydessä on merkittävää, kuinka paljon olemassa olevia voimavaroja käytetään tuotannossa ja mitä materiaalien valmistusprosessi pitää sisällään.

Luonnonmateriaalit eivät yksiselitteisesti aina ole niitä hiilineutraaleimpia vaihtoehtoja ja voivat monin eri tavoin kuormittaa ympäristöä. Kompromissit ja omien ympäristöarvojen mukaiset ratkaisut sekä näkökulmat ovat jokaisen yksilön henkilökohtaisia valintoja.

Tuotekehitystiimimme pyrkii löytämään materiaaleihin vaihtoehtoja ympäristön eduksi ja pyrimme avoimesti selventämään tuotantoketjuamme.

SUUNNITTELU

 

Olemme vieneet Vintroa kohti kestävää kehitystä ja läpinäkyvyyttä. Vintrolle myönnetty Design from Finland -merkki kertoo, että jalkineet on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Vapaa-ajan jalkineen tulee olla hyvä jalkaan, pitkäikäinen ja kestää Suomen haastavia sääolosuhteita.

Jalkineiden suunnittelussa keskitymme kehittämään ajattomia ja kestäviä malleja. Emme halua tehdä ns. kertakäyttömuotia vaan sen sijaan käytämme perinteisiä ja klassisia ratkaisuja nykyhetken urbaaneilla vivahteilla.

Kehitämme kenkiämme jokaisen sesongin myötä ja toivomme, että kenkämme pääsevät pitkäikäiseen käyttöön. Luonnonläheiset värit sekä selkeät trendikkäät leikkaukset korostavat käyttäjänsä personallisuutta.

 #DesignFromFinland

MATERIAALIT

 

Nahkamme tulevat LWG-sertifioiduilta nahkatehtailta Euroopasta. Leather Working Group (LWG) on voittoa tavoittelematon kansainvälinen järjestö, jonka tähtäimessä on kestävä kehitys ja kehittää nahkateollisuuden ympäristövaikutuksia ja vastuullisuutta.

Nahka on hengittävä, kestävä ja joustava materiaali kengässä. Ympäristön kannalta on merkittävää sen pitkäikäisyys.

Mallistoomme kuuluu myös kasviparkittuja nahkoja, jonka valmistusprosessi kuormittaa luontoa kromiparkitusta vähemmän. Lisäksi käytämme luonnonmukaista villavuoria ja puuvillaisia kengännauhoja.

Toistaiseksi kenkiemme valmistuksessa kontaktiliiman käyttö on välttämätön takaaman pohjan kestävyyden. Liima on vesiohenteista, sen käyttö on minimoitu ja tuote valittu harkinnalla. Kenkälaatikkomme ovat kierrätyskuitua ja pakkausmateriaaleissa olemme minimoineet muovin käytön. Markkinoinnissa painetun materiaalin sijaan pyrimme käyttämään digitaalisia ratkaisuja mahdollisimman paljon. Valmistukseen tai tuotteiden jakeluun kuljetuksia ei ole valtamerten yli. Pyrimme vähentämään, erittelemään ja kierrättämään kaiken tuotannossa syntyvän jätteen.

#Sustainability

Nahkajalkineissa voi näkyä tummuuseroja ja nahan luonnollisia eroavaisuuksia, jotka eivät suinkaan ole virheitä vaan kaunis osa nahkakengän eloisaa pintaa. Mielestämme nahkakenkä paranee käytössä kaikkine ryppyineen ja kulumineen ajan patinan kera!

 

VALMISTUS

 

Vintro jalkineet valmistetaan arvostetussa portugalilaisesta perheyrityksessä. Vierailemme tehtaalla säännöllisesti ja vuosien yhteistyö on vakiinnuttanut henkilökohtaisen molemmin puolisen luottamussuhteen ja Vintron tasaisen laadun. Jalkineet valmistetaan käsin viimeistellen.

Portugali on tunnettu kengänvalmistusmaana huippuluokkaisesta osaamisesta ja vahvoista käsityöperinteistä. 

#MadeInEurope

 

Vinkkimme asiakkaalle ♥

Harkitse. Osta kengät tarpeeseen ja valitse käyttötarkoitukseen sopivat. 

Tutki. Valitse kestäviä ja laadukkaita materiaaleja, suosi luonnonmukaisia vaihtoehtoja. 

Huolehdi. Varmista pitkä käyttöikä. Puhdista, suojaa, korjaa ja säilytä asianmukaisesti. Huomioi kenkien käsittelyaineiden ympäristöystävällisyys.

Tutustu uusimpiin tuotteisiimme.

Rakastamme kenkiä ja rakastamme maapalloa,
jonka päällä kenkämme kulkevat.